Over ons

Echte teckelliefhebbers

 

Wij zijn Sjaak en Charmain en hebben een superleuke hobby, onze teckeldames. Wij genieten volop van ze. Deze website hebben wij gemaakt om geïnteresseerden in ons en onze teckeldames een beetje mee te laten kijken.

Wij hebben 2 keer een nestje gefokt, eén keer met onze Ann en één keer met onze Truus. wat hebben wij hier intens van genoten, wat een prachtige hobby. Wat wij heel belangrijk vinden is dat er goede en gezonde teckelpups geboren worden. Wij zijn lid van de Nederlandse Teckelclub en wij houden ons dan ook aan het VerenigingsFokRegelement. Dit houdt o.a. in dat de onze Ann en Truus gecontroleerd worden op erfelijke overdraagbare oogziekten (PRA/Cataract/ Distichiasis). Wij voldoen ook aan de eisen die de Raad van Beheer stelt op kynologisch gebied.

Onze 3 dames wonen bij ons in huis. De pups worden bij ons in de woonkamer geboren en groeien hier ook op. Ze wennen aan alle geluiden wat in een gezin gewoonlijk is. Er komt bezoek, de deurbel gaat, de televisie en/of de radio staan aan, etc. etc. . Ze krijgen alles mee van het normale leven. Wij doen ons best voor een optimale socialisatie.

Als onze pups het nest mogen verlaten dan zijn ze gechipt door de Raad van Beheer en gevaccineerd en gecontroleerd door de dierenarts. Ook zijn ze een aantal keren ontwormd.

De pups krijgen een stamboom vanuit de Raad van Beheer, een paspoort, een eigendomsbewijs en een DNA certificaat.

Wij genieten zeer intens van onze 3 honden en hebben heel erg genoten van onze teckelpups. Een hobby met veel liefde en passie.

Sjaak en Charmain