Over ons

Echte teckelliefhebbers

 

Wij zijn Sjaak en Charmain en hebben een superleuke hobby, onze teckels. Omdat wij zelf zo intens van onze honden genieten en wij het ras enorm leuk vinden fokken wij af en toe een nestje.

Wat wij heel belangrijk vinden is dat er goede en gezonde teckelpups geboren worden. Wij vinden het uiterlijk belangrijk maar zeker het karakter. Wij zijn officieel NTC fokker, wij houden ons dan ook aan het Verenigings Fok Regelement. Dit houdt o.a. in dat de onze dames gecontroleerd worden op erfelijke overdraagbare oogziekten (PRA/Cataract/ Distichiasis). Wij voldoen ook aan de eisen die de Raad van Beheer stelt op kynologisch gebied.

Onze honden wonen bij ons in huis. De pups worden bij ons in de woonkamer geboren en groeien hier ook op. Ze wennen aan alle geluiden wat in een gezin gewoonlijk is. Er komt bezoek, de deurbel gaat, de televisie en/of de radio staan aan, etc. etc. . Ze krijgen alles mee van het normale leven. Wij doen ons best voor een optimale socialisatie.

Als onze pups het nest mogen verlaten dan zijn ze gechipt door de Raad van Beheer en gevaccineerd en gecontroleerd door de dierenarts. Ook zijn ze een aantal keren ontwormd.

De pups krijgen een stamboom vanuit de Raad van Beheer, een paspoort, een eigendomsbewijs en een DNA certificaat.

Wij genieten zeer intens van onze  honden, het is voor ons een hobby met veel liefde en passie.

Sjaak en Charmain